Folyamatban levő munkáim / My work-in-progress report

Ez a varrósarkom, asztalom jelenlegi állapota. Na jó, azért kicsit odébb toltam mindent, hogy ezt a bejegyzést megírjam, mert nálunk a számítógép, monitor és a varrógép ugyanazon az asztalon osztozik.

Egyszerre több ágytakarón és babatakarón dolgozom, itt három különböző blokk-típus keveredik.

This is how my sewing table looks like at the moment. Certainly I pushed it all a bit aside to be able to write this post since my sewing machine and the computer are sharing the same table.

201406 413A varrógépen és előtte a lila-rózsaszín kunyhó minta, amiből 20 blokk készül és babatakaró lesz belőle. A bordó háromszöges, ami igazából négyzet, ebből lesz Bogi szélforgó mintájú ágytakarója. És a narancssárga és zöld kis négyzetek…ebből kis csillagminták lesznek szintén babatakarón.

On and in front of the sewing machine there are the pink-purple scrappy log cabin blocks that will be part of a baby quilt, all 20 of them. The crimson-like colored hst-s are part of a pin-wheel quilt and from the orange and green little squares will be little star blocks.

A héten nagyon ügyes voltam, sok időt (nagyon sokszor kevés időt, ez összeadva lesz sok idő) sikerült az előkészítésre fordítanom, anyagot vasaltam, vágtam, gombostűztem, összeállítottam és ma este végre összevarrtam. Nagyon szeretem szépen előkészíteni a varrnivalókat, mert így mikor ténylegesen a géphez tudok ülni, kéznél van minden és csak tolom a varrógép alá az anyagot, nagyon haladós a munka. Jó érzés utána látni, mennyi minden meglett.

I’m working on several sewing projects at the same time. This week was really productive for me on the sewing front, I managed to iron, cut, pin and prepare a lot of blocks for sewing and tonight I have time for chain-piecing them all.

201406 406Aztán még itt van ez a baba-polártakaró (egy nagy táskányi poláranyag maradékból) kifordítva, összehajtva és a maradék blokkok gombostűzve előkészítve, amelyeket még össze kell varrni megfelelő sorrendben. Ma azért nem állok neki, mert varrótűt kellene cserélnem, ehhez vastagabbat használok, biztos ami biztos.

Here I have some  nine-patch blocks prepared for sewing, for a baby quilt of a kind of fleece material, of course from a bag of scraps I cut into squares and strips.

201406 428Ebben a cipős dobozban a nagylányok ágytakaróit, vagyis annak  darabjait tárolom. A héten kezdtem el, mikor megláttam egy mintát amibe azonnal beleszerettem. Már régóta tervezem a lányoknak is az ágytakarót, de eddig nem volt olyan minta ami igazán tetszett volna ehhez a projekthez. Az asztali futónál már írtam erről a dilemmámról, hogy saját részre sokkal nehezebben választom ki, hogy milyen legyen, mert teljesen biztosra akarok menni, hogy még akkor is tetszik-e, amikor elkészül. Ehhez a két ágytakaróhoz azért még sok négyzetet kell kivágnom. Kiszámoltam….de ez majd egy külön téma lesz.

This shoe box containes the first blocks and squares already cut of two quilts for my twins. I’ve started this project only this week when I saw a beautiful pattern at Wedding Dress Blue. I only will change the strip blocks to nine-patches because I have a lot of precut squares, but still there is a lot to do and cut….it would fill another post.

201406 396Ez a kis cipős doboz is a héten telt meg, babatakaró lesz belőle. A blokkok nagy része már készen van, még hét más színű kis csillag blokkot kell összeállítanom hozzá. Az első képen látható zöld és narancssárga négyzetek ehhez tartoznak.

I’m totally in love with this twinkle baby quilt pattern ever since I met with it on Deanna’s blog (Wedding Dress Blue) and the beautiful quilts she made with this star pattern. So another shoe box and another twinkle star, I hope both Deanna and the baby who will receive it will like it.

Ezen kívül még van két párna, ami szintén folyamatban van, a nappaliban lesz végleges helyük majd. Ha elkészülnek, mert igazából talán csak pár óra munka hiányzik hozzá, de most jól elvagyok ezekkel a takaró varrásokkal.

I also have two pillows on my WIP-list, to finish them would only take a few hours I guess, but the above-mentioned quilts have my full attention at the moment.

Advertisements

2 thoughts on “Folyamatban levő munkáim / My work-in-progress report

  1. Pingback: Folyamatban… apró fecnik felhasználása / Another scrappy projects | Nora's Quilt Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s