Patchwork és más / Some interest(h)ing (at least for me)

201407 023Ma vettem egy új viaszosvászon asztalterítőt az étkező asztalra… a gyerekek miatt szükség van rá, először nem volt valami szimpatikus ez az anyag, de már megszoktam mert nagyon praktikus. Ennek a mintája sem utolsó, ahogy feltettem itthon az asztalra, azonnal észrevettem, hogy patchwork blokkok vannak rajta, a boltban csak a tekercset láttam, nem adta ki a mintát, szín alapján választottam. Szóval eddig ez a kedvenc viaszos vászon terítőm 🙂

I bought a new oilcloth/oilskin (a new english word to me, never heard before) cover for the kitchen table today. Do you see the scrappy quilt block collection on it as I see? 🙂 It may be an inspirating table cover for quilters.

201407 014Bogi ruhája is elkészült, előzetes méréseim alapján egész szoknyának, ruhának kellett volna lennie…de csak pántos top, tunika lett belőle…vagy ilyen gyorsan nőnek a gyerekek?

Bogi’s dress is accomplished, according to my preliminary measurements it should have been a dress, but it turned out to be a top or tunic… or do children grow so fast?

201407 042Ma esti programom,15 kiló sárgabarack és három óra befőzés után ez lett az eredmény: 18,5 normál méretű, 5 kis üveg és egy még kisebb üveg lekvár. Mellette a képen alig láthatóan 2 kis tálka barackhab, ami forrás közben keletkezett és üvegekbe töltés előtt lemertem. Ez lesz a holnapi csemege a reggeli pirítósra. Az üvegek reggelig fejjel lefelé pihennek, hűlnek, utána teszem a spájzpolcra.

Idei lekvárfőzési mérlegem eddig:

30 üveg eperlekvár, 18 üveg cseresznye-meggy lekvár, 6 kis üveg ribizlilekvár (ez volt az igazi tortúra, lepasszírozni, hogy mag- és héjmentes legyen, de a végeredmény magáért beszél, a barack után második kedvenc lekvárom), és most ennyi baracklekvár. Már csak a szilva van hátra, de az szerencsére még odébb van.

I’ve been just finished with these jars of apricot marmalade. It took three hours to made them. This year beside the apricot I preserved 30 jars of strawberry jam, 18 jars of cherry-sour cherry mix, and 6 little jars of currant jam so far. Plum jam will be the next. Husband and Daughters are great jam-consumers, this amount of jam will be off by next summer or at latest autumn.

201407 012És végül a babatakaró/játszószőnyeg jelenlegi állapotában, még össze kell varrni a blokkokat, aztán hátlap, tűzés, szegély és kész…lesz, szeretném a héten befejezni.

At last here are my twinkle baby quilt blocks arranged waiting to be sewed together.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s