Folyamatban / Work in progress Kate’s Quilt

Legjobb barátnőmet Katit és barátját szeretném ezzel a quilttel meglepni karácsonyra. Nem szeretek az utolsó pillanatban kapkodni az ajándékokkal, így most is jóval előtte nekiálltam. Biztos akartam lenni abban, hogy az ízlésének megfelelő ágytakarót varrjak, ezért előbb megnéztünk együtt néhány fotót és mintát, milyen az elképzelése, de nagyon nehéz volt neki egy minta, vagy fénykép alapján elképzelni milyen is lesz a végeredmény, mert sok múlik még a színválasztáson is. Ugyanaz a minta egész másképp fog kinézni, ha például megváltoztatjuk a sötét és világos részeket, stb….

Szerencsés vagyok, hogy jó a képzelőerőm, és fejben meg tudom tervezni és magam előtt látom a mintát, kész takarót, így sokszor nem is rajzolok, vagy színezem ki a tervet ahogy sok helyen láttam mások hogyan csinálják. Csak akkor rajzolom meg előre a takaróminta tervet, ha a méret miatt fontos hogy ki tudjam számolni, hogyan jön ki a jól a minta, vagy milyen széles csíkok kellenek a szélére, hogy a szabvány takaró méret kijöjjön.

I started this quilt for my best friend Kate. I want to surprise her and her friend for christmas. You can never be too early to prepare for christmas. So I made thoughts and of course asked her what kind of quilt she would like. We looked at several patterns and pictures, but it was very difficult for her to imagine the finished quilt when only seeing a pattern or a colored picture in other colors.

201408 037Két támpontot azért tudott adni a barátnőm: a takaró fő színe a zöld és egy kis barna is lehet benne, illetve egy rendezett, szép minta legyen (nagyon nehéz magyarul megfogalmazni) a blokkok között mindenképpen legyenek elválasztó csíkok.

She gave me only two points of reference. The quilt should have the colors green and some brown, and in any case with sashing between the blocks. So she would like rather a traditional, well-arranged pattern than a modern, topsy-turvy one.

201408 040Mivel a zöld amúgy is a kedvenc színem, nagyon könnyen és gyorsan ment a részek kivágása és a blokkok összeállítása.

I liked the chosen colors very much, and soon the pattern was designed  in my mind. Now I am so far with it.

201408 049A fénykép nem a legjobb minőségű, de nem baj, ez csak egy fázisfotó, annál nagyobb lesz a kontraszt a végén, hogy ilyen volt, ilyen lett. 🙂 Szigorúan a meglévő anyagkészletemből dolgozom (számomra ez az egyik kihívás az idei évre). Nem tudom mennyire látszik, hogy a csillag minták háromféle világos háttérrel készültek, és sok-sok kisebb-nagyon zöld anyagdarabot is fel tudtam használni.

It is kind of controlled scrappy. I am working strictly only from my stash, you may cannot see because of the poor light conditions (or I need to improve my photographing skills), but there are three different low volume background fabrics… and lots of greens as you can see.

Advertisements

4 thoughts on “Folyamatban / Work in progress Kate’s Quilt

  1. I really like the design of this quilt!! It is going to be lovely!! I also like the little pink sewing machine and the little fingers trying to type! 🙂

  2. Your friend is going to love this quilt! I am especially fond of traditional quilt design and the bright greens make this so lively. I also am really impressed that it’s made from your stash–great use of what you had on hand!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s