Work in progress

A hétvégét az iskolakezdésre való felkészüléssel töltöttük. Azért egy kis időt tudtam a hobbimnak is szentelni. Minden öt-tíz percet ki tudok használni ha varrásról vagy az arra való előkészületekről van szó. Tíz perc alatt ki tudok vasalni, vágni néhány anyagot, vagy összegombostűzni néhány blokkot, vagy csak rendet rakok a varrós asztalomon, hogy amint időm van, le tudjak mindjárt ülni és varrni, ilyenek.

We spent the weekend with preparing for school that started yesterday. So my sewing pace slowed down a bit.

I used my tiny bit of ‘free’ times for preparing some things for me too. (free means for me when my daughters are playing or doing sg that doesn’t requires me to be involved… we have an american style opened kitchen and living room so when children are in the living room I am able to pay attention to them from the kitchen, and cut fabrics on the kitchen table, or iron etc.)

201409 031

A képen jobbról balra: / From right to left:

1. Bogi takarójához a szegélyt vágtam ki.

The stripes for binding the pinwheel quilt.

2. Zöld anyagdarabok Kate takarójához.

Green pieces for Kate’s quilt.

3. A kék kupac a második Plus Quilt-hez. Majdnem ugyanolyan lesz mint az előző, csak néhány eltérés lesz az anyaghasználatban.

The blue pile is for the second Plus quilt. It’s going to be almost the same as the other, I only had to replace three plus pattern with other blue fabrics I had on hand.

4. A következő kupac anyuék Plus Quilt-je lesz. A mellette levő kis színes anyaghalom az, amit ehhez nem használok fel végül is. Először jó ötletnek tűnt élénk színeket is beletenni, csak miután kiraktam a padlón a mintát láttam, hogy túl élénk, és ez lehet hogy inkább egy gyerek takarón mutatna jól, nem egy nagyszülőén. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy visszafogott őszi színeket használok csak, igaz így is belekerült egy-egy markánsabb zöld némi kontrasztnak. Remélem eltaláltam anyuék ízlését és tetszeni fog nekik.

This is the pile of the Autumn Plus quilt for my parents. In the small pile there are the colours I decided not to be in the quilt. First it seemed for me a good idea to have bright colours in it, but after arranging the pattern on the floor….these bright squares would look good in a baby or a child’s quilt but not in one for a granny. So it will look like an autumn forest floor of falling leaves.

201409 030201409 028Ezen kívül a kíváncsiságtól hajtva megvarrtam az első két blokkot a rojtos takaróhoz (rag quilt). Hát egyenlőre úgy tűnik, hogy a hátulja jobban tetszik, mint az eleje. Vatelint nem is használtam bélésnek, mert a bútorszövet olyan vastag, hogy nem volt rá szükség.

I made the first two blocks of my rag quilt. I didn’t have to use batting because the soft furnishing fabrics are so thick.

201409 039Még mindig van letűzni valóm Bogi takaróján.

And I still have some quilting on the pinwheel quilt.   

Advertisements

6 thoughts on “Work in progress

    • I’m looking forward to see your first small quilt. Really. It is worth giving it a try. I have some … unfinished cross stich projects I’m going to show you in my next post … so you’ll see in what I’m not so good … I have no patience to finish them … But when I saw your cute little things, I decided that my new challenge for 2015 will be to finish one a month. So you are also inspiring to me.

    • Nagyon szívesen 🙂 Én is állandóan lökdösöm magam 🙂 hogy haladjak, a blog írás is motiváló számomra, hogy mindig tudjak valami újat mutatni, viszont legerősebb a belső késztetés, szívem szerint mindig varrnék, ha meg nem, akkor azon agyalok, hogy mit és hogyan fogok megvalósítani. A gyerekek is jó ösztönzők, nekik szeretek a legjobban varrni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s