Elkészült a horgolt vállkendő / Crocheted shawl finished

A héten őszi szünet van az iskolában, jó mozgalmasak a napjaim itthon a három leányzóval. A napi rendes dolgaink (mint pl. házimunka, egy kis tanulás, gyakorlás, játszás, stb.) mellett azért minden nap találtunk időt egy kis kézimunkázásra. Vicces, ahogy ülünk a kanapén mind a hárman, a nagylányokkal és csendben koncentrálunk a horgolásra vagy kötésre, amit éppen csinálunk. Majd máskor megmutatom a lányok milyen apróságokat horgoltak maguknak teljesen önállóan. Úgy örülök, hogy ők is fogékonyak ezekre a dolgokra. Bogival majd más lesz a helyzet. Ő nem az a nyugodtan elüldögélő típus mint a nagyok, hanem örökmozgó sajtkukac.

With having the kids holiday this week, it is very busy here at home. But fortunately besides the daily routine we always find time for some crafting. You should have seen us while sitting in a row on the couch and concentrating on our knitting and crocheting projects with the twins. I am so happy they are fond of all the craft-y things I like too.

201410 252Nos, akkor bemutatom a horgolt vállkendőt, amit a múlt szombaton kezdtem el. Majdnem minden erre a célra előkészített fonalat felhasználtam hozzá. Jó nagy lett, ha magamra terítem, egészen a csuklómig ér, hátul pedig térdig. A minta menet közben alakult. Szürke fonalból volt a legtöbb, a fehér és lila kevesebb. A szegély minta egy fényesebb, másabb színű szürke fonalból készült, szerintem jó keretet ad a vállkendőnek.

So I introduce you my crocheted shawl I started last saturday. I used almost all the yarn I picked for this project. The pattern came during the process, I haven’t made any plans before.

201410 253A tíz éves fényképezőgépünk is megadta magát, tegnap vettünk újat, hát azért van különbség a kettő között, így most egy kicsit élvezem is, hogy jobb minőségű képeket tudok készíteni.

Our ten years old camera broke down so we needed a new one with which I enjoy taking photos. So I made quite a lot from this shawl.

201410 248

A vállkendőt még blokkolni kell, ami röviden annyit jelent, hogy formára igazítva kiteríteni, kicsit benedvesíteni és így hagyni megszáradni. Ma este szeretném ezt a műveletet elvégezni, hogy az éjszaka megszáradhasson a nappaliban.

The shawl needs to be blocked, I hope I can make it this evening. In a few words: blocking means to moisten the shawl, lay it down on a flat place, form and fix with for e.g. pins and let it dry.

201410 254201410 261201410 262Nagyon puha, kényelmes és meleg lett a vállkendő, azóta már használom sokat, pl. itt a számítógép előtt ülve, vagy ha leülök kávézni, olyan hangulatos, otthonos és a tükörben nézegetve egyáltalán nem nagymamás, mint ahogy tartottam tőle, inkább olyan hippis? nem tudom, mi lenne a jó szó rá. De nekem tetszik, és a lányoknak is. Amikor szabad préda, mindjárt elkezdenek rajta variálni, hogy most ki veszi fel, meddig, mikor cserélnek. Így felvettem a teendő listámra, hogy két vállkendőt horgolni a lányoknak. 🙂

It is sooo soft, cosy and warm. And the twins asked me to make them two girlie one 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Elkészült a horgolt vállkendő / Crocheted shawl finished

  1. Pingback: Granny squares crocheted afghan elkészült / finished and already in use | Nora's Quilt Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s