Adventi koszorúnk / Christmas – Advent wreath DIY

Minden évben saját kezűleg készítem az adventi koszorút. Idén a Praktika magazinban találtam az ötletet. Eddig mindig koszorúalapra dolgoztam, a mostani eltérő formát azért is választottam, mert itthon minden alapanyagom megvolt hozzá, kivétel a gyertyákat, amiket két napja vettem egy szupermarketben.

I make every year the Advent wreath myself. This year I chose one from a Hungarian DIY magazine ‘Praktika’. I chose this because I have all components on hand in the household and in the garden but the candles I purchased in a supermarket two days ago.

201411 350The original in the magazine and my version of it.           201411 343Az alap egy kekszes doboz, ami már évek óta megvan. Ebbe hungarocellből vágtam megfelelő méretű karikát a dobozba. A hungarocell még az építkezésből maradt 🙂 , az újságban tűzőhabot, oázist javasoltak, de azt nem akartam külön ezért venni. Célom az volt, hogy minél kevesebből kihozzam az adventi koszorúnkat idén. A 10 db gyertya 710 Ft-ba került, kisebb kiszerelés nem volt.

The basis is a cookie can in that I cut and put a styrofoam circle in the proper size.

201411 315A következő lépés a gyertyák elhelyezése. Minden évben ugyanazokat a gyertyatüskéket használom, de ha nincs, elég szerintem a hungarocellbe nyomni őket, előtte kis lyukat készíteni bele a gyertyának. Még jó, hogy több gyertya van a csomagban, így nem volt gond, hogy egyet menet közben eltörtem.

The next step was to install the candles with the help of candle spikes. The candles were sold in 10 pieces packs so it didn’t matter when I broke one.

201411 316Ezután kifutottam az udvarra mohát szedni. Virágföldem volt még a garázsban, de udvari föld is jó, ha nincs más, vagy homok a homokozóból. A föld segít a mohát életben tartani és stabilabban tartja a gyertyákat. Úgy gondoltam, hogy ha néha vízzel lespriccelem a mohát akkor szép zöld marad. De ha kiszárad, úgy is szép.

I went out to the garden and collected some moss and soil. The soil helps to keep the moss alive and stabilizes the candles a bit more.

201411 319201411 321Az evőkanalat természetesen jól elmostam utána. 🙂 / Certainly I washed the tablespoon after using it in the soil.

201411 322Ezután jöhetett a moha. / Then came the moss on it.

201411 323Ezután még egyszer gumicsizmába ugrottam és kimentem mogyoróvesszőket vágni. Mivel napok óta ködös és nedves kint az idő, tiszta víz volt a bokor és az ágak. Ezért fél napig a kazánházban kellett hagynom őket a melegben száradni. Csak ezután foghattam neki a kekszes doboz beborításának.

Then I went out to the garden again and cut several rods from a hasel bush for I needed straight twigs for covering the cookie can. The weather is rainy and misty here so the rods were really wet. I had to let them dry for a half day before continue to make the cover.

201411 326Egyforma méretű darabokat vágtam az egyenes ágakból. / I cut lots of little rods in the same size.

201411 329Ragasztópisztollyal ragasztottam az ágakat a doboz oldalára. / I used hot glue to glue the twigs on to the side of the can.

201411 332Az utolsó lépés a díszítés.

The last step was to decorate the wreath what is not exactly a wreath.

201411 333Nekem már így, csak egy szalaggal átkötve is megfelelt volna.

201411 338A gyerekeknek nagyon tetszett ez a kicsit giccses díszítés. Amúgy én a letisztultabb formák kedvelője vagyok.

My girls really liked the result.

Advertisements

5 thoughts on “Adventi koszorúnk / Christmas – Advent wreath DIY

  1. Pingback: Kötött körsál L.-nek / Knitted tube scarf for L. | Nora's Quilt Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s