Two quilt tops

Összeállítottam a két takaró előlapját a héten. / I pieced the two quilt tops this week.

201412 090 A neveket anyósom hímezte ki a hímzőgépével nagy megkönnyebbülésemre és örömömre. A kézi hímzés az amihez most a legkevésbé sincs időm, sem türelmem.

The names embroidered, for my huge relief, made my mother-in-law who has got an embroidering machine. Hand embroidery is the last thing I have time and patience for.

201412 094A neveket tartalmazó anyagdarabokat méretre vágtam, kétoldalas ragasztófátyolt vasaltam rá, és a takaró megfelelő helyére vasaltam. Ezután sűrű cikk-cakk öltéssel fogom körbe varrni. Nem olyan profi, mintha eleve a hímzett részt varrtam volna a blokkba, de a sorrend adott volt. Már kész volt a takaró eleje, mikor eszembe jutott a gépi hímzés lehetősége.  Azért így is szép lesz.

I ironed two side adhesive interfacing to the wrong side of the name panel, then ironed on to the quilt and going to machine sew around with dense zig-zag stich.

201412 095Itt tartok most. / This is where I am now.

201412 101Most már csak helyet kell találnom a takarók három rétegének összeállításához. A lányokkal ugyanis kirakózunk a nappaliban, így míg azzal el nem készülünk, ott nem tudom kiteríteni a hátlapot és a többit, a konyhában meg fel kell mosnom előtte…a gyerekekkel sütiket sütöttünk…azt hiszem ez mindent elmond a padló állapotáról 🙂  Ez lesz ma ebéd után a program. Már csak három nap és még le is kell tűzni és beszegni a takarókat. Nagyon igyekszem.

In the living room there is no place for assembling the quilts for we have two puzzles on the floor to finish….only the kitchen can come in question…after I cleaned the floor…after baking cookies with the kids… this is my program for the afternoon…I have only three days to finish the quilts.

 

Advertisements

4 thoughts on “Two quilt tops

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s