Hexagon Flower Garden 2

Kézzel varrni igazi kikapcsolódás számomra de nagyon lassú. Ezért egy hét alatt ennyi haladást tudok felmutatni. Mivel erre vonatkozóan nem szabtam határidőt magamnak, csak akkor varrok hozzá, ha időm és kedvem is van. Persze jó lenne minél előbb elkészülni vele és feltenni a falra, de azt szeretném, ha ránézek majd évek múlva erre a faliképre, az jusson eszembe milyen kellemes volt a kézi varrás egész folyamata és milyen örömmel készült a quilt.

Hand sewing is relaxing but slow. Now I reached the final size of the quilt, I only have to sew the hexies on the sides together.

DSCN0788Az első tíz-tizenöt virágot véletlenszerűen varrtam össze, ezek után viszont minden további darabot, virágot, illetve az anyagokat odapróbáltam a már elkészült középhez, hogy a színek, minták viszonylag egyenletesen legyenek elosztva és a kép egészében jól mutasson. Menet közben merült fel az ötlet, hogy egy zöld virágot is tegyek a barnák és krémszínűek közé, egyfajta fókuszpontot képezve ezáltal. A virágok szélei mutatják a kész quilt méretét, vagyis alul és a képen bal oldalt már a széleknél tartok, fent és jobb oldalon kell még néhány virágot összevarrnom.

As you can see I added a green flower with dark brown centre to the cream coloured flowerbed. I suppose it makes the wall hanging a bit more interesting and provides a focus point in the quilt. The first 10 or 15 flowers I hand pieced randomly together and then arranged the rest carefully planned around it.

DSCN0794

Advertisements

One thought on “Hexagon Flower Garden 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s