Játszószőnyeg / Baby Boy Quilt

Unokatesómnak hamarosan kisbabája születik, kisfiú, neki varrtam ezt a játszószőnyeget.

My cousin is going to have a baby boy soon, I made this baby quilt for him.

201505 103201505 108Eleje. / Quilt top.

201505 105201505 106Hátlap, de simán el tudom képzelni előlapnak is. Lehet, hogy ez az első két oldalas baba játszószőnyegem?

Quilt back, made from several pieces, but can be used as quilt top. Maybe it’s my first reversible/double sided baby quilt?

201505 076Ezekből a darabokból készült a hátlap. / I made the quilt back from these pieces.

201505 109Néhány gyerek mintás négyzetet is beletettem a takaróba. / I inserted some funny fabrics in the quilt too.

A varrógépem pedálja elromlott még a lovas párnák varrása közben, azokat így anyósomtól pár napra kölcsönkapott pedállal fejeztem be. (Szerencsére ugyanolyan típusú varrógépünk van, amit együtt és ugyanakkor vettük 🙂 ) Aztán eszembe jutott, hogy a varrógépen van egy start/stop gomb, így tulajdonképpen pedál nélkül is lehet vele varrni. Ezt a gombot eddig soha nem használtam. Az elején nagyon furcsa volt, a lábammal állandóan kerestem a pedált, és jól jött volna egy harmadik kéz, amelyik a gombot nyomogatja, miközben a másik két kezemmel az anyagokat rendezem a varrótű alá. Így lassabban ment a varrás, de a végére egészen belejöttem, legalábbis egyenes vonalú varráshoz ez a megoldás is tökéletesnek bizonyult.

My foot pedal gave up working while I was sewing the pillows so I finished those with the pedal of my mother-in-law (we have the same kind of sewing machine so I could borrow it for two days). First it was strange to use the start/stop button I’ve found on my machine but never have used before. After a while I used to it but my foot was always pressing the ground and I could also use a third hand that handles the button while my other two hands arranges the fabrics under the needle.

201505 085A legalsó gomb használata lehetővé teszi a pedál nélküli varrást. / The start/stop button that enables to sew without the foot pedal.

Hétfőn végül elvittük a szervizbe a varrógépet és a pedált is. A szerelő átnézte a varrógépet, az rendben volt, a pedál csatlakozódugójánál tört meg a vezeték, azt, illetve a dugót is kicserélte, így újra hagyományos módon varrhatok.

We brought the sewing machine on monday to the service and the mechanic told us that the wire of the foot pedal by the plug had been broken and it must have been changed. Now it is all done and my pedal works well again.

201505 202A pedál immár az új csatlakozó dugóval / The pedal this time with the new plug.

Advertisements

4 thoughts on “Játszószőnyeg / Baby Boy Quilt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s