My first hand quilted log cabin quilt

Mutatok néhány menet közben készült képet a kézi tűzéssel készült kunyhó mintájú faliképről.

I finished hand quilting this scrappy log cabin quilt last week and thought to share some photos.

201506 134201506 147Múlt héten minden este ezzel foglalatoskodtam. / I was quilting every evening last week.

201506 156TV-nézés közben. / While watching TV.

201506 119201506 209A folyamat itt öt napra megállt, csak tegnap este éreztem kedvet a szegély felvarrásához. A múlt héten olyan lelkes voltam, hogy minden szabad időmben ezzel a quilttel foglalkoztam, hogy minél előbb be tudjam fejezni és eggyel kevesebb félkész varrnivalóm legyen. Amikor a tűzéssel végül végeztem a motivációm is alábbhagyott.Végül is ez egy hobbi, nem egy újabb kipipálandó feladat, amit el kell végezni, és határidő sincs, ameddig el ”kell” készülnöm vele (illetve magamnak szoktam megadni határidőféleségeket, de az nincs kőbe vésve, csak igazodási pontként.) Ezért jó, hogy akkor csinálom, amikor kedvem van hozzá, bár néha csak azért igyekszem befejezni egy-egy dolgot, hogy belekezdhessek a következőbe, amit már nagyon ki akarok próbálni. Van aki addig nem kezd újat, amíg az előzőt be nem fejezte, én szeretek egyszerre párhuzamosan több varrni-, horgolni valón dolgozni, hogy mindig legyen választásom, melyiket szeretném akár csak abban a szabad fél órában is csinálni. Így változatos és sosem unom meg a varrást.

Then the quilt finishing process has come to a standstill owing to lack of motivation. Only yesterday evening did I feel some strength to sew the binding.

201506 211201506 210Még így sincs teljesen kész a quilt, mert rózsaszín hímzőfonallal a szegély mentén is végig varrok egy díszöltés sort körbe, ahogy az egyes blokkok is körbe vannak hímezve.

Although it isn’t finished entirely because I want to add large running stitches with pink embroidery floss alongside the binding on the cream fabric the same way as I did around each block.

Advertisements

4 thoughts on “My first hand quilted log cabin quilt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s